Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Jednu z nejodpornějších štvanic ovšem předvedli čeští komunisté, když si to po válce "vyřídili" se všemi, kteří bojovali proti hitlerovskému Německu na té nesprávné straně fronty a za jejich hrdinství je odměnili mučením a vysokými tresty v komunistických kriminálech a pracovních táborech.

2 0
možnosti
JP

J83o74s61e91f 78P67o57t83r

2. 2. 2019 19:03

pro pana Pavla Dvořáka

pane Dvořáku dole tvrdíte :"V případě Jana Husa je právě obecný princip mravnost a etiky a obhajoby pravdy důvodem pro rehabilitaci."

Je paradoxem, že si u nás každý jouda vybírá jako etalon mravnosti a etikyJana Husa. Jan Hus byl souzen porotou, měl obhájce, sám se mohl obhajovat, svědci vypovídali pro něj i proti němu, dokonce ho navšívil král Zikmund a přemlouval ho aby odvolal. Jan Hus neodvolal byl po právu spravedlivým soudem odsouzen jako nepřítel tehdejší společnosti a upálen Samozřejmě, že každý jouda po 500 letech se cítí oprávněn kritizovat a zatracovat tu společnost.

A nikdo si nepřizná, proto to jsou joudové, že před pouhými 80 lety došlo k nejmasovějšímu vraždění v dějinách, při instalaci ateistické marxisticko-leninské společnosti. Vinní i nevinní byli popravování, zavíráni do vězení, internováni v gulazích, vyvražďováni v umělých hladomorech, stříleni ve válkách, celkem historici odhadují, že těch mrtvých bylo 100 milionů (slovy:stomilionů).

Doporučuji vám pane Dvořáku si přečíst Solženicyn : Souostroví Gulag. Jestli máte trochu smyslu pro mravnost a etiku, pak budete, při srovnání považovat středověk za oázu míru a klidu proti prvním dvou třetinám 20. století.

2 0
možnosti
Foto

Pane kolego, pokud sledujete komentáře, tak jste si mohl povšimnout, že patřím k těm, co se proti komunistické ideologii velmi ostře vyslovuje. A to, co uvádíte, jsem sám uvedl nesčetněkrát. Nakonec naše rodina i já sám jsme byli za minulého režimu náležitě "odměněni".

Tam než něco napíšete, zkuste před tím myslet.

Co se týče Jana Husa, tak nejsem sám, kdo by rád viděl, že je rehabilitován, podobně, jako jsou rehabilitováni (posmrtně) ti, co byli odsouzeni komunisty.

Pro fanatické katolické fundamentalisty je Hus trnem v oku (a takoví se od komunistů moc neliší), jiné církve jej ovšem ctí.

0 0
možnosti
Foto

Pane, zapomněl jste např. na Přemyslovce, kteří dali vyvraždit dva jiné zdejší kmeny. ATD. Dějiny lidstva jsou bohužel plné krve, a pomocí různých ideologií se pouze zakrývá fakt, že člověk je krutá šelma, nemající mezi ostatními živými tvory obdoby.

A také nebudeme zakrývat zločiny posledních let, které mají na kontě nacisté i komunisté tím, že budeme odvádět pozornost k časům dávno minulým.

A v současnosti nelze přehlédnou další krev, kterou mají na rukou fanatičtí islámští fundamentalisté.

3 2
možnosti
Foto

Můžete uvést, jaké dva rody nechali Přemyslovci vyvraždit ???

0 0
možnosti
Foto

Čarodějnické procesy byly většinou dílem světských soudců, církevní inkvizice označovalo víru v čarodějnictví za pověru. Inkvizitoři se museli vydávat do oblatí. kam pronikala čarodějnická epidemie. Inkvizitoři obyvatelstvu vysvětlovali, že neúroda nebyla způsobena čarodějnickými kejklemi, ale vlivem počasí. Nevím už který papež poslal králi Dánska bulu ve které jej vyzval ka zastavení čarodějnických procesů, jinak jej vyloučí z církve.

1 0
možnosti
Foto

Nyní zase stát pořádá štvanice na produktivně činné lidi a pod záminkou všeobecného blaha je vyvlastňuje a vyvlastňuje.

0 0
možnosti
Foto

J55a15k45u64b 78R14o24t42h

2. 2. 2019 12:58

Tak nějak vám tam (záměrně?) vypadla největší štvanice, totiž ve XX. století štvanice komunistických bestií na jejich obvykle domnělé nepřátele. "Pouhých" cca 100 milionů obětí. :-/

A mimochodem, ti Portugalci žádné štvanice nepořádali. Zakládali opevněné stanice, do kterých jim futrovali otroky k obchodu místní, najmě muslimští otrokáři.

2 0
možnosti
RB

Děti a puberťáci se učí vraždit na PC a přitom si myslejí, že tak nějak vypadá válka opravdu. Znám typy, kteří pronášejí názor, že by do války nejraději šli. Je jim 20 až 25, nemají tušáka, o co jde, jsou totálně zblblí virtuálem. Takoví se dají nejlépe zneužít pro odporné záměry nějakého dobývání nebo agrese. Krásná civilizace!

1 1
možnosti
Foto

Pokud věříte tomu, že případ Jindřicha Bobliga z Edelstadtu dokonale zachycený ve filmu Kladivo na čarodějnice je pravdivý a ne filmová fixe, tak se ani nedivím, že jste schopen napsat takvou ptákovinu.RvRvRv

3 0
možnosti
  • Počet článků 35
  • Celková karma 8,09
  • Průměrná čtenost 644x
Elektronická grafomanie  zříceniny ze zřícenin.

Seznam rubrik